Vacature psycholoog met affiniteit voor genderdysforie

Functieomschrijving

Functieomschrijving Psycholoog met affiniteit voor genderdysforie

Wat bieden wij?

Ga je aan de slag voor Uw Psychiater, dan begin je aan méér dan alleen een baan. Uw Psychiater heeft de ambitie de zorg inhoudelijk op te schudden vanuit een eigen filosofie en aanpak. Er wordt gewerkt op basis van onderling vertrouwen: wie je bent is de basis, je vakcompetenties neem je mee en ga je verder ontwikkelen.

Daartoe biedt Uw Psychiater je een dynamische leeromgeving.
We vinden het belangrijk dat je je goed voelt en prettig kunt werken, want dan kun je patiënten goed behandelen. Werken bij Uw Psychiater betekent dan ook werken in een dynamische organisatie gericht op groei en ontplooiing als mens, en in team, waarin je al je collega’s kent. Op die manier kun je samen die zorg bieden, die de groei van patiënten faciliteert.

Vanzelfsprekend zijn in het aanbod:

 • Goede arbeidsvoorwaarden;
 • Collega’s op het secretariaat die je ondersteunen met je agenda en administratie;
 • Opleidingsbudget voor je persoonlijke ontwikkeling; een lerende omgeving;
 •  Een enthousiast, gezellig en warm team;

Tenslotte: een prettige werkomgeving op de locatie Zwolle, waar je thuis bent, met een groene buitenkleur, direct buiten de deur, waar het ook goed toeven is (oa de Kas van Kaat).

Uw psychiater werkt voor de regio Zwolle.
Het grootste verschil met andere organisaties binnen de SGGZ is zijn niet de patiënten, maar de persoonlijke behandeling die we bieden. Geen gebruikelijke zorg, zonder eigen initiatief of eigen nadenken, puur protocollair, maar eigen maatwerk. De behandeling is erop gericht patiënten te leren omgaan met dat waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen door hun besluitvorming te onderzoeken en te optimaliseren, waarbij men leert gebruik te maken van de eigen innerlijke mogelijkheden (lichamelijke signalen, emoties).

De filosofie en de mogelijkheden van monitoring die we hanteren, maken evaluatie gestuurde behandeling mogelijk en voor ons een must om de doelen van patiënten te bereiken. De uitdaging van de kritische zelfreflectie maakt onze aanpak elke dag een beetje beter, omdat we ook zelf steeds verder groeien. Dat is onze aanpak van nu.

Bij Uw Psychiater werken zo’n 30 medewerkers; onze ambitie en groei lopen door, je kunt van dat avontuur onderdeel zijn. Patiënten geven Uw Psychiater gemiddeld een 9 op Zorgkaart Nederland.

Wat ga je doen?

In onze behandeling staat een persoonlijke aanpak centraal. Je bent verantwoordelijk voor:

 • Onderzoeken en indiceren van personen met de wens voor geslachtsbevestigende behandeling
 • Begeleiden van personen die voorafgaand aan hun gendertransitie psychologische hulp of behandeling behoeven
 • Een aandeel leveren in de behandeling van bijkomende psychiatrische klachten (zoals angst, depressie, autisme)
 • Je legt je bevindingen vast in gestructureerde rapportage
 • Je houdt je bezig met de inhoud en de uitvoering van het diagnostiek en daarna behandeling van je eigen patiënten. 
 • Je werkt onder de verantwoordelijkheid van een regiebehandelaar. 
 • Je voert intakegesprekken en het navolgende persoonlijkheidsonderzoek, tevens behandel je op den duur je eigen patiënten. Door middel van MDO en intervisie groei je in je mogelijkheden als behandelaar en onderzoeker.
 • Je denkt ook mee over de verdere ontwikkeling van de locatie en Uw Psychiater; kritische feedback is een must, zo blijf jij en wij scherp Hoe kan het nog beter? We horen dat graag terug van jou.

Naar wie zijn wij op zoek?

Ben je een (basis)psycholoog met een affiniteit met het thema genderdysforie. Bij voorkeur enkele jaren ervaring, of sta je aan het begin van een bloeiende carrière als psycholoog, spreekt daarnaast de behandelvisie en ambitie van Uw Psychiater je aan, ben je nieuwsgierig vanuit positieve onzekerheid? 

Dan ben jij de kandidaat, die wij zoeken en die zich ook bij ons goed thuis zal voelen. We nodigen je bij deze uit om mee te lopen in ons team en onze persoonlijke aanpak en collega’s te leren kennen; dan proef je waar we het over hebben.
Wil je meer weten of direct solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Kyra Lankhorst, Officemanager. Bel 038-4220580. Direct solliciteren? Zorg dat je je CV en motivatiebrief klaar hebt staan en stuur die naar ons.

Tot snel!


Contractduur 12 maanden met mogelijkheid tot vast dienstverband na 1 jaar

Parttime uren: 24 per week meer uren in overleg

Soort dienstverband: Parttime, Bepaalde tijd, Onbepaalde tijd